For deg som spiller paddle og plages av smerter

Personer som spiller, paddle, tennis eller driver med annen idrett med statiske armbevegelser, kan få såkalt tennisalbue. Dette kan være svært smertefullt og redusere såvel treningsgleden som livskvaliteten betraktelig. Du bør derfor oppsøke hjelp snarest mulig.

Hva er tennisalbue?

Tennisalbue er en smerte på utsiden av albuen som oppstår etter langvarig belastning av underarmen. Den oppstår hyppig hos personer som aktivt driver med en idrett som innebærer langvarig belastning av armene, slik som paddle. Plagen kan korrigeres med naprapati, en metode som er spesielt mye brukt for å forebygge og behandle alle typer smerter i muskel og skjelettsystemet.

Behandling av tennisalbue

Plages du med smerter rundt albuen uten å oppsøke hjelp, kan plagene med tiden forverres og forplante seg til andre deler av kroppen slik som nakke, rygg og skulder. Før det går så langt, bør du oppsøke hjelp hos naprapat. Naprapatlandslaget kan behandle dine paddle relaterte plager og få deg tilbake på banen igjen.

Få hjelp fra spesialist

Naprapati er en disiplin innenfor manuell medisin, og kombinerer gjerne flere ulike former for alternativ behandling. Naprapaten bruker hendene i behandlingen, og vanlige teknikker er massasje, tøyning og triggerpunktbehandling. Ved behov samarbeider terapeuten med annet medisinsk personell for å gi en helhetlig behandling av årsaken bak smertene.

Dr. Howell Feest III