For deg som jobber som influencer

Drømmer du om å bli en influencer? Her får du noen tips! Influencere, eller “påvirkere” på norsk, arbeider på vegne av annonsører. Gjennom aktiv tilstedeværelse i sosiale medier fronter de ulike produkter og tjenester de har fått på bestilling. Dette gjøres ofte gjennom blogging, innlegg på instagram eller som kanalvert på youtube.

Selger og venn

Som influencer må du ha en selgende personlighet. Det innebærer at du må være målrettet og resultatorientert, og også inneha menneskelige egenskaper som bygger tillit til mottaker av budskapet. Å spille på seg selv og ha fokus på det som interesserer deg, er det som ofte avgjør om du lykkes eller ikke.

Gjør det på riktig måte

Som influencer skal du skape en tillitsrelasjon, og dette innebærer et visst ansvar. Du må følge markedsføringsloven og etiske retningslinjer for influencere. Noe teknisk innsikt er en fordel, og det å ha riktig utstyr er viktig. En smarttelefon med godt kamera er uunnværlig for en influencer. Test ut alle de ulike funksjonene på kameraet, og øv på å ta gode bilder. For å sikre at bildene blir skarpe, kan du gjerne bruke et mobilkamerastativ. Innimellom kan man ha behov for å redigere bildene, og en bra Mac med bilderedigeringsprogram er da til stor hjelp.

Dr. Howell Feest III