Gjør hjemmet smart

Fra robotstøvsugere og flerroms høytalere til fjernstyrte lyspærer og smartklima—langt har vi kommet siden det var TV-en som var den nyeste teknologien i hjemmet. Kanskje trenger du en oppfrisker? Les videre om hvordan du kan utstyre hjemmet ditt med det smarteste innen teknologi og komfort.

Smart teknologi

Smarthjem-bølgen har for lengst slått gjennom landet og det er utviklingen innen datateknologi som har gjort det mulig. Tingene våre er ikke lenger bare ting. Nå finner man ofte veldig små datamaskiner bygget inn i dingser som lyspærer og nøkkellåser. Slik kan de styres fra avstand, oftest med en mobilapp, og gjerne gjennom internett—til og med fra andre siden av kloden. Og siden tingene kan programmeres legges det gjerne opp til at de lett kan kobles opp og synkroniseres med andre smarte dingser.

For eksempel kan du utstyre leiligheten med lyspærer som skifter farge og lysstyrke for å skape stemning i hele hjemmet. Smarthøytalere var blant de første smartproduktene på markedet og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Det er en fryd å ha musikk spilt gjennom hele hjemmet mens man går fra rom til rom. Noe av det nyeste er smarte termostater og låser, slik at du kan fjernstyre inneklimaet eller låse opp for en venn fra jobb.

Dr. Howell Feest III